12 juni 2023

Nederlandse primeur Emmanuelle Moureaux | Persoonlijke uitnodiging

Beste [{voornaam}],

Hoe laat is jouw lievelingskleur?

Dat is de centrale vraag die wij ons publiek stellen in de kleurrijke immersieve kunstinstallatie van Emmanuelle Moureaux die vanaf vrijdag 21 juli bij kunstmuseum M. te zien is.

Dit is de eerste keer dat werk van deze wereldberoemde Franse kunstenaar in Nederland te zien is. Zij heeft speciaal voor M. een kunstinstallatie gecreëerd, binnen haar serie “100 colors”.
Het kunstwerk draagt de titel 100 colors no.45| 8760 hours, en is daarmee dus de 45e installatie in de serie. Naast Moureaux's kenmerkende 100 kleuren, beleef je in de installatie alle uren van het jaar in één oogopslag.

Kunstmuseum M. is een nieuw museum in Almere dat uitgaat van de immersieve kunstbeleving voor een jong en praktisch opgeleid publiek. M. experimenteert met het toegankelijk maken van kunst met als doel een museum te worden waar heel Almere en Nederland zich thuis voelt.  

De ervaring van deze installatie en het verhaal van M. zijn een bijzondere manier van kunstbeleving. Daarom willen we je graag persoonlijk uitnodigen en de tijd nemen om dit verhaal aan je te vertellen en het je laten beleven.

Wij hebben op dinsdag 18 juli onze agenda’s helemaal opengehouden voor jou. Laat ons weten hoe laat het jou uitkomt dan plannen we direct iets in. Mocht die datum niet schikken laat dan graag van je horen en dan plannen we een ander moment in. 
Reacties mogen naar aldo.bruining@jijbentm.art

Met hartelijke groet,

Aldo Bruining
Marketing en communicatie manager M.
0641308054

Emmanuelle Moureaux 100 colors no.35 2021 mt FACTORY TOUR Kurashiki, Japan Foto: Daisuke Shima

Over Emmanuelle Moureaux

Emmanuelle Moureaux woont sinds 1996 in Tokio, waar ze in 2003 ‘emmanuelle moureaux architecture + design’ oprichtte. Ze vestigde zich in Japan omdat zij daar als student werd geraakt door de kleuren in de stad Tokio. Haar creaties variëren van kunst, design tot architectuur. Ze werkt zowel in opdracht van musea en publieke instellingen als voor commerciële partijen.
Het is voor het eerst dat er werk van Emmanuelle Moureaux te zien en beleven is in Nederland.
In 2013 startte Moureaux de installatiereeks 100 colors. De installaties bestaan uit steeds dezelfde 100 kleurentinten en met die kleuren vormt de kunstenaar ruimtelijke installaties, waar je als bezoeker in, onderdoor of doorheen kunt lopen. 100 kleuren die in één oogopslag het lichaam binnenkomen, veroorzaken volgens Moureaux een fysieke reactie. Afhankelijk van de omgeving en de context onderzoekt en verkent de kunstenaar steeds weer een andere vorm van haar ‘100 colors’ installatie. Daarmee hoopt ze de schoonheid van kleuren te maximaliseren.

Website Emmanuelle Moureaux

Over M.

M. is een nieuw museum voor Flevoland.
Een museum met immersieve kunst en land art.
Kunst die overal om je heen is.  
M. daagt je uit, betrekt je en maakt je onderdeel van de kunst, met al je zintuigen.  
De thuisbasis van M. is het M Punt in Almere Hortus.
Met onze activiteiten kan je M. in heel Flevoland tegenkomen; bij de land art, in de stad of bij jou in de achtertuin.   

Deze installatie is mede mogelijk gemaakt dankzij de hulp van onze partners: